Hızırşah Hacettepesi Yürüyüşü

hacet-tepesi-43

Yamaçtan aşağıya doğru inmeye başladık, yolumuz üzerinde gördüğümüz mantarlara daha sonra da rastladık.

hacet-tepesi-44

Ağaç dikmek için açılan bu yolu takip ederek yolumuza devam ettik, daha önce buraya çıkan arkadaşlar bu yolu kullanarak Hacettepesi’ne çıkmışlar sanırım. Bu yolu bulmam tesadüf oldu, ağaç dikmek için bir yol olacağını düşünmüştüm, o yolu ararken dönüş yolunu da bulmuş olduk.

hacet-tepesi-45

Yol boyunca giderken yolun kenarına ve yamaçlara dikilen badem fidanlarını gördük. bazıları kurumuş bazıları da hala canlıydı ama görüldüğü kadar buraya epeydir gelen olmamış.

hacet-tepesi-46

Yolumuz üzerinde bir su birikintisi, su buradan kaynıyor olmalı çünkü yol boyunca akmakta. Tabii dağlarda biriken yağmur suyu belirli yerlerden çıkıyor, yazın burada bu suyu göremeyiz.

hacet-tepesi-47

Yol biraz daralarak da olsa devam ediyor.

hacet-tepesi-48

Yolumuza kayalar oyularak yapılmış derin bir çukur çıktı, daha önce karşı tepelerden görmüştüm, su aramak için açtıklarını söylemişlerdi. Herhalde bir kaynak suyu aradılar, tabii bulamayınca da bademler sulanamadı sanırım, bu yoldan araç geçmesi biraz zor.. Fidanların ilk yıllarında yazları sulamak ister.

hacet-tepesi-49

Dikilen fidanların birçoğu gelişememiş, otları falan temizlenmemiş, buradaki gibi aşılama aşamasına gelenler de var. Bu  zamanlarda bunların budanmış olması lazımdı, yabani bademler gibi olmuşlar.

Sayfalar: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

3 yorum

  1. Teşekkürler Muzaffer Hocam.
    Sayenizde Hacetevi’ni de görmüş oldum.
    Hacetevi tepesinde bizim köyün kara delik dediği bir yer olduğunu
    duymuştum.Kahvede sorarsanız söylerler.
    Bu kara delik denen yerden buhar çıkıyormuş.Gördüğünüz gibi
    bu tepe kaynak suyu yönünden zengin ve fay hattı üzerinde bulunuyor.
    Bu konuyla ilgili de araştırmanızı da beklerim.
    Ahmet Akkuş. Hızırşah Köyü.

  2. Sayın Muzaffer Özgen hocam Hızırşah Hacettepesi Yürüyüşü ile ilgili öykünüzü ve birbirinden güzel Fotoğraflarınız eşliğinde çok büyük bir keyifle okuyup adeta yürüyüşü sizinle birlikte tamamlamış gibi yaşadım. İzmir’den Datça’yı seyretmek gezebilmek sizin çabalarınız sayesinde güzel emeklerinizle Sanal dünyada bile olsa çok keyifli ve güzel. En kısa zamanda Datça’ya geldiğimde bu yürüyüşlere katılmak isterim. Karya yolu çalışmaları çok ilgimi çekmişti Bu yolun asıl başlangıç noktası bence Yatağan/Turgut (Doğduğum büyüdüğüm yer)’ taki Lagina Antik Kent Kutsal tapınağından başlayan Stratonika’ya devam eden kutsal yol olması gerekir. Karya Yolunun başlangıç noktası Lagina harabelerindedir. Bunun dikkate alınmasını önemle arz ederim. Datça’ya geldiğimde görüşmek ümidiyle çalışmalarınızda kolaylıklar ve başarılarınızın devamını dilerim. Saygı ve Selamlar…

  3. Yamaçtan aşağı inerken 10 yıl önce dikmiş olduğum selvi çamlarınıda fotoğrafladığınız için teşekkürler.O çamların her yıl boy attığını görmek bana sonsuz mutluluk veriyor.Birgün Datça’ya demir attığımda gezilerinize katılmak isterim..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir